6 motive de ce pomii columnari sunt cei mai buni pentru o gradina cu spatiu redus

Orice gradina ar trebui sa beneficieze de cativa pomi fructiferi, indiferent de dimensiunea acesteia. Pomii columnari au inceput sa fie din ce in ce mai preferati de catre romani datorita faptului ca nu ocupa mult spatiu si pot fi plantati mult mai aproape unul de celalalt in comparatie cu cei clasici, avand astfel la dispozitie sansa de a diversifica consderabil soiurile plantate.

Odata cu introducerea pe piata a soiurilor de pomi fructiferi columnari, visul multor romani de a avea propria livada s-a implinit, acestia fiind perfecti pentru orice curte, chiar si una cu o suprafata mica.

6 motive pentru a planta pomi fructiferi columnari

  1. Eficientizarea spatiului

Aceste soiuri au o crestere verticala, fara coroana, ocupand un spatiu orizontal foarte redus. Acest lucru inseamna ca veti putea planta mai multi pomi fructiferi decat in mod obisnuit, marind astfel numarul de copaci ce pot fi plantati, cat si de a va bucura de o diversitate mai larga de fructe proaspete.

  1. Recolte abundente in spatii mici

Avand in vedere faptul ca spatiul necesar pentru acestia este unul minim, pomii columnari sunt capabili sa produca o cantitate suprinzatoare de fructe, oferind in fiecare an o recolta satisfacatoare chiar si intr-o gradina mai limitata din punct de vedere spatial.

  1. Usor de intretinut

Pomii fructiferi columnari sunt mai usor de ingrijit decat cei traditionali. Tunderea, recoltarea si tratamentele regulate devin activitati ce pot fi gestionate intr-un mod mai comod, fara sa implice prea mult efort sau stres.

  1. Atractie estetica

Pomii columnari se dezvolta vertical, fara ramificatii prea mari, oferind o estetica eleganta si moderna oricarei gradini. Aspectul lor ordonat si organizat adauga o nota de rafinament peisajului, fiind un avantaj excelent pe langa fructele proaspete sezoniere.

  1. Rezistenti la boli

Soiurile de pomi fructiferi columnari sunt cunoscuti pentru rezistenta lor mare impotriva bolilor in comparatie cu specile traditionale. Acest lucru inseamna ca veti avea mai mult timp liber pentru a va bucura de propria gradina.

  1. Pot fi crescuti in ghiveci

Avantajul major al pomilor columnari este acela ca pot fi crescuti foarte usor si in ghiveci. In acest fel ii veti putea muta oriunde veti dori pentru a beneficia de frumusetea si fructele lor, chiar si de pe terasa sau balcon. Indiferent de locul unde vor fi amplasati, va fi recomandat ca acestia sa beneficieze de cat mai multa lumina naturala pentru a se dezvolta corespunzator.

Pomii columnari au devenit o optiune incredibil de versatila, mai ales pentru cei care nu beneficiaza de o gradina mare, dar in acelasi timp doresc sa consume fructe proaspete de o calitate superioara. Exista multe sortimente din care puteti alege, mai ales ca acestia nu dezvolta o coroana mare, iar distanta de plantare poate fi cuprinsa intre 50 si 150 cm.

Cresterea lor verticala va oferi oricarei persoane avantajul de a crea o estetica generala a gradinii deosebita, fiind un trend in plina dezvoltare care cu siguranta va dura multi ani de acum inainte. Prin achizitionarea catorva pomi fructiferi columnari veti fi sigur ca veti putea oferi in fiecare sezon familiei dumneavoastra fructe proaspete si bio, direct din confortul propriei gradini.