De ce Plosnitele de Pat Prefera Sa Se Ascunda in Patul Dvs.

Plosnitele de pat, acele mici insecte parazitare care se hranesc cu sangele uman, pot deveni o sursa majora de disconfort si frustrare in viata noastra. Cu toate acestea, ele au o abilitate neobisnuita de a se ascunde in locuri de unde este dificil sa le eliminam.

Anatomia Comportamentului de Ascundere al Plosnitelor de Pat

Plosnitele de pat sunt creaturi nocturne, si de obicei, ies din ascunzisurile lor pe timp de noapte pentru a se hrani cu sangele gazdei umane. Cu toate acestea, in timpul zilei, ele prefera sa ramana ascunse in locuri sigure pentru a evita detectarea si a supravietui. Iata cateva motive pentru care prefera sa se ascunda in patul dumneavoastra:

 1. Apropierea de Sursa de Hrana

Unul dintre principalele motive pentru care plosnitele de pat se ascund in patul dumneavoastra este pentru ca acesta este un loc apropiat de sursa de hrana – adica, dumneavoastra. Plosnitele de pat trebuie sa se hraneasca cu sangele uman pentru a supravietui, iar patul este locul ideal pentru a se apropia rapid de gazda in timpul noptii.

Plosnitele de pat au un ciclu de viata care include patru stadii: oua, larve, nimfa si adult. La fiecare dintre aceste stadii, plosnitele de pat trebuie sa se hraneasca cu sange uman pentru a creste si a se dezvolta. Acesta este unul dintre aspectele esentiale ale vietii lor si ii determina sa caute constant surse de hrana.

Plosnitele de pat sunt hematofage, ceea ce inseamna ca se hranesc exclusiv cu sange. De-a lungul evolutiei lor, aceste insecte au dezvoltat o serie de adaptari pentru a detecta si a se apropia de sursele de hrana umana. Aceste adaptari includ capacitatea de a detecta caldura corpului uman, mirosul pielii si alte semnale chimice specifice gazdelor umane.

Patul este un loc ideal pentru plosnite de pat din mai multe motive:

 • Apropierea de Gazda: Patul este, in mod obisnuit, situat in proximitatea gazdei umane. Aceasta face ca plosnitele de pat sa nu trebuiasca sa parcurga distante mari pentru a ajunge la sursa de hrana. Ele pot sa se apropie rapid de oameni in timpul noptii, sa se hraneasca si apoi sa se retraga in ascunzisurile din pat.
 • Accesibilitate: Patul ofera un acces usor la corpul gazdei umane in timpul somnului, cand aceasta este mai putin probabil sa observe sau sa deranjeze plosnitele de pat. In plus, paturile au zone ascunse, cum ar fi cusaturile, marginile si crapaturile, care pot oferi adapost pentru aceste insecte.
 • Stabilitate Termica: Patul este de obicei un loc stabil din punct de vedere termic, unde temperatura corpului uman ramane constanta pe tot parcursul noptii. Acest lucru face ca paturile sa fie locuri confortabile pentru plosnite, care pot regla temperatura corpului lor pentru a coincide cu cea a gazdei.

Hranirea pe Timp de Noapte

Un alt aspect important este ca plosnitele de pat sunt active pe timp de noapte. Ele ies din ascunzisurile lor in cautarea hranei atunci cand gazda doarme si este mai putin activa. Acest comportament nocturn le permite sa se hraneasca fara a fi detectate in mod obisnuit.

In timpul noptii, oamenii sunt de obicei in stare de somn profund si nu sunt atat de activi sau vigilenti. Aceasta face ca plosnitele de pat sa poata sa se hraneasca fara a fi observate sau deranjate de gazda.

Hranirea pe timp de noapte le permite plosnitelor de pat sa se apropie de gazda umana cand aceasta este imobila in patul ei. Ele au nevoie de acces la sangele uman pentru a se hrani, si acest comportament nocturn le asigura acest lucru.

Plosnitele de pat se ascund de obicei in ascunzisurile lor in timpul zilei, iar hranirea pe timp de noapte le ofera un motiv suplimentar pentru a se retrage in siguranta in locurile lor de refugiu dupa ce s-au hranit. Astfel, sunt protejate de lumina si de orice alte pericole potentiale din mediul lor.

 • Temperatura Optima

Paturile sunt, de obicei, locuri calde si confortabile, iar plosnitele de pat prefera temperaturile mai ridicate. Acestea isi pot regla temperatura interna pentru a se simti confortabil in mediul patului, ceea ce le face sa aleaga aceasta ascunzatoare in loc de altele.

 • Crapaturile si Fisurile

Plosnitele de pat sunt capabile sa se ascunda in cele mai mici crapaturi si fisuri, astfel incat nu sunt usor de identificat sau eradicate. In pat, pot gasi locuri ideale pentru a se strecura si pentru a evita luminile zilei.

 • Mirosul Gazdei

Plosnitele de pat au o capacitate remarcabila de a detecta mirosul gazdei umane, ceea ce le ajuta sa se orienteze catre locurile in care se afla. Daca ati dormit intr-un pat, mirosul dumneavoastra ramane impregnat in asternuturi si saltele, ceea ce face patul o ascunzatoare ideala pentru ele.

Cum Pot Fi Gestionate Infestarile cu Plosnite de Pat

Infestarile cu plosnite de pat pot fi un cosmar pentru oricine, dar exista solutii disponibile pentru a le gestiona eficient. Serviciile de dezinsectie reprezinta o modalitate eficienta de a eradica plosnitele de pat si de a preveni recurentele. Aici intra in scena companii specializate in dezinsectie, cum ar fi Compania DDD.

Despre Firma DDD

Compania DDD este o companie cu o vasta experienta in domeniul dezinsectiei si ofera servicii profesionale pentru gestionarea infestarilor cu plosnite de pat si alte tipuri de insecte parazitare. Iata cateva motive pentru care Compania DDD este o alegere excelenta pentru combaterea plosnitelor de pat:

 • Experienta si Expertiza

Compania DDD dispune de o echipa de specialisti bine instruiti si cu experienta in identificarea, gestionarea si eradicarea infestarilor cu plosnite de pat. Acesti profesionisti sunt echipati cu cele mai recente tehnologii si metode pentru a asigura un serviciu de inalta calitate.

 • Solutii Personalizate

Fiecare infestare cu plosnite de pat este unica, iar Compania DDD abordeaza fiecare situatie cu o solutie personalizata. Ei dezvolta planuri de dezinsectie adaptate nevoilor specifice ale clientilor lor, asigurand eficacitatea in gestionarea problemei.

 • Responsabilitate Ecologica

Intr-o lume preocupata tot mai mult de mediu, Compania DDD adopta solutii de dezinsectie care minimizeaza impactul asupra mediului inconjurator. Ei sunt angajati in protejarea ecosistemului si a biodiversitatii.

Plosnitele de pat prefera sa se ascunda in patul dumneavoastra din mai multe motive, inclusiv apropierea de sursa de hrana si conditiile favorabile din punct de vedere termic. Cu toate acestea, serviciile de dezinsectie profesionale, precum cele oferite de Compania DDD, pot ajuta la identificarea, gestionarea si eradicarea acestor insecte neplacute. Este important sa actionati rapid in caz de infestare cu plosnite de pat pentru a preveni recurenta si pentru a va asigura un somn linistit si o casa fara aceste invitate nedorite.

Date de contact Compania DDD®:

 • Dispecerat comenzi: 021/9662 sau 0763.662.662
 • Sediul central: 021.345.06.88 si 021.345.08.22
 • Bucuresti Ilfov: 0786.727.027
 • Zona de Vest (Timisoara, Cluj-Napoca si Targu Jiu): 0766.472.274
 • Zona de Est (Constanta si Panciu): 0784.399.333
 • E-mail: office@companiaddd.ro
 • Adresa postala: Aleea Taifunului, nr. 17, Sector 3, Bucuresti