Unde poți să te angajezi deși nu ai experiență!

Trebuie să recunoaștem: este destul de dificil să îți poți găsi un job decent la noi în țară, în condițiile în care nu ai nici măcar puțină experiență în domeniu. De fapt, este chiar dificil să găsești un job care să îți ofere oportunități de dezvoltare și creștere profesională. Cu toate acestea, nu trebuie să te resemnezi, ci și să știi că există și multe meserii care sunt disponibile pentru cei fără experiență și care pot fi ușor accesibile cu o pregătire minimă. Dacă nu ai prea multe idei, nicio problemă, pentru că în rândurile de mai jos vom încerca să îți venim în ajutor cu câteva exemple de joburi pentru tinerii fără experiență, dar care chiar vor să muncească.

Casier

O meserie disponibilă în multe lanțuri de magazine și supermarketuri, în special cele din marile orașe este cea de casier. Deși poate fi considerată o meserie care ține mult de o anumită rutină, aceasta poate oferi oportunități de dezvoltare profesională, deoarece implică interacțiunea cu clienții și gestionarea numerarului. În plus, este acel tip de job care poate fi îndeplinit cu o pregătire minimă și nu necesită experiență anterioară.

Model

Este un job destinat în special demnelor urmașe ale Evei, dar asta nu înseamnă că reprezentanții sexului tare sunt excluși din start. Totuși, de regulă atunci când se caută modele, cei mai mulți dintre angajatori au în minte doamnele sau domnișoarele care arată bine. În ultima vreme nu am putut să nu remarcăm faptul că angajarile in videochat nu mai sunt privite ca fiind ceva tabu, iar multe tinere chiar își doresc să urmeze o carieră în domeniu. Și de ce nu au face asta, din moment ce este un job în care nu este necesară experiența în domeniu, se câștigă bine, ai mai multe oportunități de a te dezvolta, pe mai multe planuri și îți poți construi chiar și o carieră frumoasă în domeniu. Recomandarea noastră este însă să colaborezi cu un studio profesionist, pentru că așa ai parte de o mulțime de avantaje.

Asistent vânzări

Pentru cei care doresc să lucreze într-un mediu mai dinamic, și în plus li s-a spus mereu că au o mare putere de convingere, meseria de asistent vânzări poate fi o opțiune bună, mai ales atunci când nu ai experiența necesară dar vrei să îți câștigi singur existența. Acest job presupune ajutarea clienților în procesul de cumpărare a produselor, gestionarea stocurilor și menținerea magazinului într-o stare curată și ordonată. Din fericire, nici de această dată nu vorbim despre un job care presupune o experiență anterioară și poate oferi oportunități de avansare în cadrul companiei.

Lucrător în fast-food

Nu ai nici experiență, dar nici studii care să te ajute să speri la un job mult mai ofertant? În sectorul alimentar, meseria de lucrător în fast-food poate fi o opțiune accesibilă pentru tinerii fără experiență. Acest job implică pregătirea anumitor preparate specifice, interacțiunea cu clienții și menținerea unui mediu curat și igienic în bucătărie. Deși poate fi o meserie fizică și una chiar destul de solicitantă, aceasta poate oferi oportunități de dezvoltare și creștere profesională, cu o pregătire minimă. Nu puțini sunt tinerii care au început așa și acum au reușit să avanseze enorm pe scara ierarhică.

Operator call center

Dacă ești o persoană cu abilități de comunicare excelente, meseria de operator call center poate fi o opțiune bună pentru tine, mai ales că se fac constant angajări. Job-ul presupune preluarea apelurilor de la clienți și oferirea de suport în ceea ce privește produsele sau serviciile companiei. Deși poate fi o meserie stresantă, cu puțin interes, cu o pregătire minimă și cu dorința de a reuși, poți să câștigi așa primii tăi bani din viața de adult.

Asistent manager

Atunci când nu ai experiență, dar totuși ai cunoștințe de operare PC, știi o limbă străină, ai putea încerca să lucrezi ca asistent manager. Acest job implică gestionarea documentelor, organizarea programului și interacțiunea cu clienții și cu angajații companiei.

Lucrător în depozit

În sectorul logistic, meseria de lucrător în depozit poate fi o opțiune bună pentru tinerii fără experiență și nu sunt deloc puțini cei care optează pentru acest job. Dacă alegi așa ceva, trebuie să știi că în sarcinile tale de lucru ar putea fi gestionarea și manipularea produselor, pregătirea comenzilor și menținerea depozitului într-o stare curată și ordonată.

Tehnician IT

Deja nici nu mai este nevoie să dăm prea multe detalii, pentru că toată lumea știe despre ce este vorba, nu? Meseria de tehnician IT poate fi o opțiune bună pentru tinerii pasionați de calculatoare și tehnologie. Acest job este unul implică instalarea și mentenanța echipamentelor și rețelelor informatice, precum și oferirea de suport tehnic clienților. De fapt, este un domeniu foarte ofertant, iar dacă ești cu adevărat bun în domeniu, ai toate șansele să prinzi un job bun, chiar dacă nu ai experiența necesară.

Lucrător în curățenie

Nu trebuie să privești un job în acest domeniu ca fiind unul care te înjosește. Este o meserie ca oricare alta, deși poate fi destul de solicitantă, mai ales dacă nu ești obișnuit cu munca fizică. Acest job implică curățarea și întreținerea clădirilor, birourilor sau spațiilor publice.

După cum ai observat, există multe opțiuni de joburi pentru tinerii fără experiență, care pot fi accesibile cu o pregătire minimă și care pot oferi oportunități de dezvoltare și creștere profesională. Este important însă să explorezi diferitele opțiuni și să îți identifici interesele și abilitățile pentru a alege acel job care să ți se potrivească.