7 Sfaturi pentru o igienă orală sănătoasă – cum să-ți păstrezi dinții și gingiile sănătoase și frumoase

Igiena orală este esențială pentru menținerea sănătății dentare și gingivale. Este important să avem grijă de dinții și gingiile noastre prin practicarea unei igiene orale regulate și corecte. Iată câteva sfaturi utile pentru a-ți menține dinții și gingiile sănătoase și frumoase:

  1. Periază-ți dinții de două ori pe zi: Periajul dinților este esențial pentru îndepărtarea placii dentare și a bacteriilor care pot duce la carii dentare și boli gingivale. Periază-ți dinții de două ori pe zi, timp de cel puțin două minute, cu o periuță de dinți cu peri moi și o pastă de dinți cu fluor.
  2. Folosește ață dentară: Ața dentară ajută la îndepărtarea placii dentare și a resturilor alimentare dintre dinți. Folosește ață dentară zilnic, după periajul dinților, pentru a ajunge la zonele greu accesibile pentru periuța de dinți.
  3. Evită alimentele și băuturile acide: Alimentele și băuturile acide pot eroda smalțul dentar și pot duce la sensibilitate dentară și carii dentare. Încearcă să eviți alimentele și băuturile acide, cum ar fi citricele, sucurile acide și băuturile carbogazoase.
  4. Vizitează dentistul regulat: Vizitează dentistul regulat pentru controale dentare și curățare profesională a dinților. Acest lucru poate ajuta la prevenirea și detectarea timpurie a problemelor dentare și gingivale.
  5. Consumă alimente sănătoase: Consumă alimente sănătoase, cum ar fi fructe și legume proaspete, care pot ajuta la menținerea sănătății dentare și gingivale. De asemenea, încearcă să eviți consumul de alimente și băuturi bogate în zahăr, care pot duce la carii dentare.
  6. Folosește apă de gură: Apa de gură poate ajuta la îndepărtarea bacteriilor și a mirosurilor neplăcute ale gurii. Folosește apă de gură după periajul dinților și ața dentară pentru a-ți păstra respirația proaspătă.
  7. Nu fuma: Fumatul poate duce la probleme dentare și gingivale, precum decolorarea dinților, parodontita și cancerul oral. Încearcă să eviți fumatul pentru a-ți menține dinții și gingiile sănătoase și frumoase.